Helikopterevakuering HUET Kurs i Norge

Helikopterevakuering er vanligvis en del av GSK – sikkerhetskurs for oljearbeidere, men tilbyes som et eget kurs for de som bare mangler denne delen av kurset.

Kurs i helikopterevakuering er for alle som skal ferdes offshore med helikopter, men også for visse grupper i militære. Her vil du i teori og praksis lære om nødlanding og overlevelse til sjøs

Dette kurset går også under navnet HUET, og står for Helicopter Underwater Escape Training. Som kursnavnet tilsier, skal det gjøre deg i stand til å komme deg ut av et synkende helikopter. Treningen og øvelsene er realistiske, og vil gjøre deg beredt dersom noe slikt skulle skje i virkeligheten.

Fra klasserom til basseng

Kurset begynner med teori i klasserommet og ender med praktisk gjennomføring i bassenget. Iført overlevelsesdrakt får du prøvd deg med svømme- og redningsøvelser i simulert farevann. En helikoptersimulator lar deg erfare hvordan det føles å lande, velte og komme seg ut av helikopter til sjøs. Overlevelsesdrakten har et integrert pustesystem som kalles for pustelunge, og du vil få kjenne hvordan det er å redde seg ut, både med og uten denne pustelungen.

For å få OLF-godkjenning

Du som har tatt sikkerhetskurs for sjøfolk, må supplere med dette kurset for å kunne reise med helikopter ut til båt og skip. Hvis du da i tillegg tar nettmodulen av HMS-kurset, har du oppgradert sertifikatet ditt slik at det tilsvarer GSK grunneleggende sikkerhetskurs for oljearbeidere. Du får da et sertifikat som er godkjent av Norsk Olje og Gass.

HUET Kurs i Haugesund: Book here

HUET Kurs i Horten: Book here

© Copyright 2015 - OFFSHORE CREW AS